Σε νέο ευρωπαϊκό έργο για τον τουρισμό θα συμμετάσχει το ΜΑΙΧ

Σε νέο ευρωπαϊκό έργο για τον τουρισμό θα συμμετάσχει το ΜΑΙΧ

Σε ευρωπαϊκό έργο που έχει να κάνει με τη «δημιουργία ενός διατομεακού δικτύου για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού/TOURNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, συμμετέχει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Το διάστημα 13-14 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου στη Βαλένθια της Ισπανίας. Εκ μέρους του ΜΑΙΧ συμμετείχε ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος, όπου και παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΜΑΙΧ, αλλά και συναφή έργα και έρευνες που υλοποιεί το Ινστιτούτο σχετικά με τον τουρισμό.

Στόχος του έργου αυτού είναι η δημιουργία κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων, αλλά και σε νέους που θα επιθυμούσαν να εμπλακούν στον τουρισμό.

Το έργο αυτό θα επιδιώξει την ενσωμάτωση στο δίκτυο νέων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας παράλληλα τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Το δίκτυο θα εστιάσει σε περιοχές όπου υπάρχει μειωμένος αριθμός τουριστών, αλλά θα παρέχει και βιώσιμα εργαλεία διαχείρισης για τις περιοχές που λαμβάνουν υψηλό αριθμό τουριστών σε περιόδους αιχμής.

Επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες επιχειρηματικότητας σε νέους μέσω ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού που επιτρέπει τη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης ακόμη και στις αγροτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου θα καταρτισθούν νέοι επιχειρηματίες σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και στα Χανιά από το ΜΑΙΧ.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα μπορεί να  προσφέρεται και διαδικτυακά και αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία του τουρισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Η διάρκεια του έργου αυτού είναι 28 μήνες, μεταξύ του διαστήματος 1/11/2019 έως 28/2/2022.

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Arctic Circle Business από τη Γροιλανδία, ενώ εκτός από το ΜΑΙΧ, συμμετέχουν από την Ισπανία ο συμβουλευτικός οργανισμός Metodo, το Κέντρο Εκπαίδευσης Misericordia, το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Eπιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Burgos, από τη Γροιλανδία ο τουριστικός οργανισμός Visit Greenland και από την Τουρκία ο εκπαιδευτικός οργανισμός Emin Kasapoglu της Αττάλειας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather