Σε μεγάλη διεθνή έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων η Περιφέρεια Κρήτης

Σε μεγάλη διεθνή έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων η Περιφέρεια Κρήτης

Στη Διεθνή Έκθεση «Natural Products Scadinavia & Nordic Organic Food Fair», μία από τις πιο σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Βιολογικών και Φυσικών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας κι αφορά την αγορά όλων των σκανδιναβικών χωρών, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Η ελληνική συμμετοχή είχε δυναμική παρουσία με 52 συνολικά επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν αυτόνομα ή με την υποστήριξη των Περιφερειών Κρήτης, Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή είναι απόδειξη της εντατικοποίησης των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν στις αγορές του εξωτερικού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν 10 κρητικές επιχειρήσεις, με ελαιόλαδο και ελιές, βότανα, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κρασί, πορτοκάλια, αβοκάντο και μέλι.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανώλης Χνάρης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός στοχευμένων επαγγελματικών επαφών, με σημαντική προοπτική να εξελιχθούν σε επικερδείς εμπορικές συμφωνίες.

Την κρητική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε, Σωτήριος Δίκος, ο σύμβουλος Α’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, Παντελής Γιαννούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θεμιστοκλής Χειμάρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Χνάρης τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού στηρίζει εμπράκτως, την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του νησιού για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της οργανωμένης προσπάθειας τονίζεται ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιείται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα μοναδικά ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν η διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μαρία Μυλωνάκη και η υπάλληλος της ίδιας Υπηρεσίας Ελένη Μαλανδράκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση