Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο συντήρησης της Π.Ε.Ο. Απάντηση Αρναουτάκη στον Φραγκάκη

Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο συντήρησης της Π.Ε.Ο. Απάντηση Αρναουτάκη στον Φραγκάκη

Απάντηση στην οξεία κριτική που δέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, σχετικά με την άθλια εικόνα της Παλαιάς Εθνικής Οδού από τα Χανιά μέχρι τον Πλατανιά, έδωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με γραπτή δήλωση. Ουσιαστικά ο κ. Αρναουτάκης αντικρούει τους υπαινιγμούς για αδιαφορία και εμπαιγμό και σημειώνει ότι το έργο βελτίωσης της ΠΕΟ από τον Σταλό μέχρι και την γέφυρα του Πλατανιά (Ιάρδανου), όπου η κατάσταση του οδοστρώματος είναι άθλια προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητα των πολιτών και χλευαστικά σχόλια από τους επισκέπτες, είναι προγραμματισμένη και θα εκτελεστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Αρναουτάκη είναι η ακόλουθη:

“Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται το έργο «Συντήρηση καταστρώματος ΠΕΟ 94 στα διοικητικά όρια των Δήμων Χανίων – Πλατανιά», που αφορά βελτίωση του δρόμου στην παλιά εθνικό οδό στον Πλατανιά, σε τρία τμήματα, συνολικό μήκος 6.800 μέτρα και προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιμεληθεί τη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, έχει ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει υπογράψει το ποσό χρηματοδότησης του έργου κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου η προβλεπόμενη από το νόμο περί δημοσίων έργων, πρόθεση δημοπράτησης και ακολουθεί στις 22 Ιανουαρίου 2020 η έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή των τευχών δημοπράτησης και της διακήρυξης του έργου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά τον έλεγχο νομιμότητας που έπεται στη διαδικασία θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για το διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά έργου

Η τεχνική έκθεση του έργου αναφέρεται στη συντήρηση της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου προϋπολογισμού 2.285.000,00€ και ειδικότερα στα παρακάτω τρία τμήματα:

  • Στην Τ.Κ. Πλατανιά από τα σύνορα με την Αγία Μαρίνα μέχρι τον ποταμό Ιάρδανο, συνολικού μήκους 2.300μ. και μέσου πλάτους 10.00μ.
  • Στον Οικισμό Σκουτελώνα της Τ.Κ. Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, από τον Σπηλιανό Ποταμό και για συνολικό μήκος 500,00 μ. και μέσο πλάτος 11μ.
  • Στον οικισμό του Σταλού (Ταβέρνα Μαρίας) έως και τον οικισμό της Αγ. Μαρίνας στα όρια με τον Δήμο Πλατανιά συνολικού μήκους 4.000μ. και μέσου πλάτους 10,00μ.”

Υπενθυμίζεται η υπογραφή της έγκρισης χρηματοδότησης του έργου είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της είχε σπεύσει να “διαφημίσει” το γεγονός, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες θα αρχίσουν σύντομα…

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather