Σε απόγνωση 70.000 πολίτες που περιμένουν να εξεταστούν για δίπλωμα οδήγησης

Σε απόγνωση 70.000 πολίτες που περιμένουν να εξεταστούν για δίπλωμα οδήγησης

Εσωτερική “μετανάστευση” για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη εδώ και 100 ημέρες αποχή των εξεταστών – υπαλλήλων των περισσοτέρων Διευθύνσεων Μεταφορών της χώρας  από τις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που “καίγονται”για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης οδηγούνται από τους “επιτήδειους” με το αζημίωτο, για εξετάσεις στη Μύκονο, τη Λιβαδειά, τη Σύρο, την Πάρο, τη Μήλο ακόμα και στα Γιάννινα όπου υπάρχουν εξεταστές (τουλάχιστον όχι όλοι) οι οποίοι δεν απεργούν και διενεργούν εξετάσεις.

Τι λένε οι εκπαιδευτές της οδήγησης

Μάλιστα εκπαιδευτές της οδήγησης αποκαλύπτουν ότι σε Διεύθυνση Μεταφορών κοσμοπολίτικου νησιού του Αιγαίου ο υπάλληλος πατέρας υποδέχεται για εξετάσεις τους υποψήφιους οδηγούς από διάφορα σημεία της Ελλάδας τους οποίους στέλνει ο γιος του που διατηρεί σχολή οδηγών.

“Τι είδους διαφάνεια μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις εξετάσεις των …μεταναστών υποψήφιων οδηγών“ λέει αγανακτισμένος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης των Οδηγών, Διαμαντής Ηλιάδης.

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξετάζονται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών του τόπου κατοικίας τους, οι περισσότεροι υποψήφιοι οδηγοί δηλώνουν ψεύτικο τόπο διαμονής! Μάλιστα προκειμένου να προσκομίσουν ένα δικαιολογητικό που να πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας τους, αναγκάζονται να προμηθεύονται κάρτες SIM (συνδέσεις) κινητής τηλεφωνίας, δηλώνοντας ως τόπο κατοικίας κάποια διεύθυνση π.χ της Μυκόνου, της Πάρου, της Μήλου ή της Λιβαδειάς.

Πόσοι υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν να δώσουν εξετάσεις

Σημειώνεται ότι, οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τους 70.000. Ωστόσο δεν μπορούν να εξεταστούν λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα (μηναίο επίδομα ύψους 178 ευρώ) από τον περασμένο Απρίλιο. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 5.000 οδηγοί άνω των 74 χρόνων, οι οποίοι παρότι κατέθεσαν το δίπλωμα τους για να ξαναδώσουν πρακτικές εξετάσεις εντός τριμήνου προκειμένου να συνεχίσουν να οδηγούν , έχουν μείνει χωρίς δίπλωμα καθώς δεν διενεργούνται εξετάσεις.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση