Σε άλλα σχολεία της πόλης και απόγευμα, θα κάνουν μάθημα οι μαθητές των λυκείων της Κισάμου

Σε άλλα σχολεία της πόλης και απόγευμα, θα κάνουν μάθημα οι μαθητές των λυκείων της Κισάμου

Το απόγευμα θα κάνουν μάθημα οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου, των οποίων το κτίριο όπου στεγαζόταν αποφασίστηκε να αδειάσει καθώς χρειάζονται «άμεσα παρεμβάσεις» μετά τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου.

Το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου θα λειτουργήσουν σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, καθώς το κτίριο τους επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως αποφασίστηκε, τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές», καθώς και του δήμου Κισσάμου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather