Σεμινάριο για θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς στα σχολεία από την ΠΔΕ Κρήτης

Σεμινάριο για θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς στα σχολεία από την ΠΔΕ Κρήτης

H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης οργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Η θετική κοινωνική συμπεριφορά στις εκπαιδευτικές κοινότητες: Καλλιεργώντας την αποδοχή, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη» στις 26 Ιουνίου 2019, από 14.30 έως 16.30 στην αίθουσα σεμιναρίων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus KA3 & Alice – Adapting Inclusion in Educational Communities and Environments – Προσαρμογή της ένταξης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και περιβάλλοντα, στο οποίο συμμετέχει η ΠΔΕ Κρήτης κι έχει στόχο να ενημερώσει εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και εκπροσώπους φορέων και σωματείων που απευθύνονται σε παιδιά 12 έως 17 ετών για τις βασικές αρχές της θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα προτείνει μια νέα προσέγγιση και δημιουργεί έναν κατάλογο πρακτικών παιδαγωγικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από εκείνους οι οποίοι επηρεάζουν την ανάπτυξη συμπεριφορών και το πολιτισμικό περιβάλλον των μαθητών χωρίς να θεωρούνται τυπικά εκπαιδευτικοί (προπονητές, υπεύθυνοι μουσικών, αθλητικών συλλόγων, εθελοντικών ομάδων κ.λπ.).

Πρόκειται για το δεύτερο σεμινάριο που οργανώνεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της συνεργασίας για την προώθηση της Θετικής Κοινωνικής Συμπεριφοράς. Προηγήθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Η θετική κοινωνική συμπεριφορά στις σχολικές κοινότητες: Χτίζοντας ανοιχτά σχολεία με αποδοχή, σεβασμό και αλληλεγγύη & για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», το οποίο οργανώθηκε στις 13/5 & 14/5 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Οι ενδιαφερόμενοι (εκπρόσωποι Συλλόγων και εκπαιδευτικοί) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη
φόρμα που ακολουθεί: https://forms.gle/55XkxECSLUJAZym98.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα για εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω διαδικτύου. Σχετική ενημέρωση θα αναρτηθεί στη σελίδα FB των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στη σελίδα της ΠΔΕ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather