Σήμερα η πρεμιέρα της εταιρείας που θα αναλάβει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Σήμερα η πρεμιέρα της εταιρείας που θα αναλάβει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection», η οποία έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση και κατασκευή του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μάνος Μανουσάκης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του Διαχειριστή, στην 83η ΔΕΘ.

«Υπήρξαν επίπονες διαπραγματεύσεις για πάνω από ένα έτος, που τελικά κατέληξαν στο να πάρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) μια απόφαση η οποία αποδεικνύει ότι ο φορέας που έχει την τεχνογνωσία και τη χρηματοοικονομική επάρκεια να ξεκινήσει αυτό το έργο είναι ο ΑΔΜΗΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση -πρόσθεσε ο κ. Μανουσάκης- ο ΑΔΜΗΕ θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια -τόνισε ο κ. Μανουσάκης- θα καλέσουμε αξιόπιστους εταίρους επενδυτές να συμμετέχουν στην εταιρεία αγοράζοντας ουσιαστικά από αυτό το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

«Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ και μέσω πλέον αυτής της εταιρείας συνεχίζει τις εργασίες και τις μελέτες για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, που τις είχε ήδη ξεκινήσει, διότι τον ενδιέφερε πάντα  από την αρχή να είναι σίγουρος ότι η ασφάλεια εφοδιασμού του συστήματος δεν θα κινδυνεύσει», συμπλήρωσε ο κ. Μανουσάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.