Πόσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο, στην κορύφωση της καραντίνας

Πόσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο, στην κορύφωση της καραντίνας

Περισσότεροι από 930.000 εργαζόμενοι τελούσαν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης της εργασίας τους τον μήνα της απόλυτης καραντίνας, Απρίλιο, ενώ η συνολική δαπάνη του κράτους προκειμένου να καλυφθεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού υπολογίστηκε, με βάση τις επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, στα 261,92 εκατ. ευρώ.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, τα στοιχεία οδηγούν τους ειδικούς στο συμπέρασμα πως η πλειονότητα των μισθωτών που τέθηκαν σε αναστολή πρέπει να ήταν μάλλον χαμηλόμισθοι που εισέπρατταν πριν από την πανδημία του κορονοϊού τον κατώτατο των 650 ευρώ αλλά εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας –μερική ή εκ περί τροπής απασχόληση, ωρομίσθιοι κλπ που είχαν ονομαστικούς μισθούς κάτω από αυτό το επίπεδο.

Τα στοιχεία για την κάλυψη των εισφορών των μισθωτών σε αναστολή δείχνουν προς έναν μέσο ονομαστικό μισθό της τάξεως των 530-630 ευρώ.Επίσης αυτό που φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς μετά την ανάλυση των στοιχείων είναι η η δύσκολη εξίσωση που διαμορφώνεται για τα έσοδα του ΕΦΚΑ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather