Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Πως κυμαίνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Κρήτη και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς

Πως κυμαίνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Κρήτη και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς

 

Ανοδος στα 5άστερα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στους εν λόγω προορισμούς, πτώση ωστόσο, σε Ρώμη και Βαρκελώνη που παραμένουν ωστόσο σαφώς πιο ακριβές δείχνουν τα στοιχεία της trivago, η οποία αποτυπώνει τη ζήτηση, κυρίως από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τις διεθνείς αγορές και την Ελλάδα, σε διάφορους προορισμούς της χώρας και σε ανταγωνίστριες χώρες.

Για τους λεγόμενους ωστόσο premium προορισμούς της Μεσογείου- Σαντορίνη, Μύκονος, Ιμπιζα και Σαρδηνία- η Σαντορίνη προηγείται της Μυκόνου στα 5άστερα καταλύματα με τιμές, μέσα στο μήνα Μάρτιο στα 228 ευρώ, λίγο πίσω από την Ιμπιζα συμφωνα με το newmoney.gr.

Τα στοιχεία για την Αθήνα

Ειδικότερα όπως προκύπτει με βάση το τελευταίο στατιστικό δελτίο του Sete Intelligence που συνεργάζεται με την trivago.gr, για το Μάρτιο του 2018, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Βαρκελώνη με 245 ευρώ, ενώ στη Ρώμη η τιμή ανέρχεται στα 239 ευρώ. Στην Αθήνα η τιμή ανέρχεται στα 182 ευρώ και στην Κωνσταντινούπολη μόλις στα 110 ευρώ. Η Ρώμη και η Βαρκελώνη παρουσιάζουν μείωση τιμών σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017, ενώ η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη αύξηση. Στη κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη ανήλθε στα 128 ευρώ έναντι 125 ευρώ  το Μάρτιο του 2017, στη Ρώμη στα 120 ευρώ και στην Αθήνα στα 103 ευρώ έναντι 84 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Στην Κωνσταντινούπολη η τιμή κράτησης ανέρχεται μόλις στα 62 ευρώ. Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη ανήλθε στα 107 ευρώ, στη Ρώμη στα 91 ευρώ και στην Αθήνα στα 67 ευρώ. Στην Κωνσταντινούπολη η τιμή κράτησης ανέρχεται μόλις στα 40 ευρώ.

Στην κατηγορία 1-2 αστέρων πολύ υψηλή είναι η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη με 73 ευρώ. Στη Ρώμη η τιμή ανήλθε στα 65 ευρώ και στην Αθήνα στα 42 ευρώ. Στην Κωνσταντινούπολη η τιμή κράτησης ανέρχεται μόλις στα 32 ευρώ.

Οσον αφορά συνολικά τον τύπο ταξιδιού προς την Ελλάδα για το Μάρτιο του 2018, παρατηρείται σε σύγκριση με πέρυσι, μείωση μεριδίου αγοράς στα ταξίδια Διακοπών και αύξηση στα ταξίδια Μεσοβδόμαδα και Σαββατοκύριακου (οριακή): Το Mάρτιο του 2018, το 39% των κρατήσεων αφορούσε σε ταξίδια μεσοβδόμαδα, το 16% σε ταξίδια Σαββατοκύριακου και το 44% σε ταξίδια διακοπών. Την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τα ταξίδια μεσοβδόμαδα ήταν 34%, τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου 15% και ταξίδια διακοπών ήταν 51%.

Τον Μάρτιο του 2018 η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η Γερμανική, παραμένοντας στην ίδια θέση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017. Ακολουθεί η Βρετανική αγορά στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλική αγορά. Ακολουθούν οι ΗΠΑ (τέταρτη θέση) και η Γαλλία (πέμπτη θέση). Τον Μάρτιο του 2017, στην πέμπτη θέση βρισκόταν η Πολωνία η οποία -μέχρι στιγμής- το 2018 δεν έχει καμία εμφάνιση στο top-5 .

Oι τιμές εκτός Αθηνών

Eκτός από την Αθήνα και τις ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές πόλεις, το Sete Intelligence, σε συνεργασία με την trivago.gr αποτυπώνει τις τάσεις των τιμών και σε άλλους βασικούς προορισμούς της ελληνικής αγοράς.

Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων οι τιμές διαμορφώνονται στα 160 ευρώ,  στην κατηγορία 4 αστέρων στα 85 ευρώ και στα 3 αστέρων στα 63 ευρώ.

Ανά περιφέρεια, το Μάρτιο του 2018, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει το Νότιο Αιγαίο 207 ευρώ, ακολουθούν τα Ιόνια νησιά με 185 ευρώ, η Κεντρική Μακεδονία 153 ευρώ και η Κεντρική Ελλάδα 145 ευρώ. Οι υπόλοιποι προορισμοί κυμάνθηκαν κάτω από τα 140 ευρώ με την χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (91 ευρώ). Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων οι υψηλότερες τιμές σημειώθηκαν στο Νότιο Αιγαίο 158 ευρώ και τα Ιόνια νησιά 115 ευρώ (αισθητά χαμηλότερα από το Νότιο Αιγαίο). Οι υπόλοιποι προορισμοί κυμάνθηκαν κάτω από τα 100 ευρώ, ενώ η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Αν. Μακεδονία και Θράκη με 70 ευρώ.

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων οι περισσότερες τιμές κυμάνθηκαν «κοντά» στα 65 ευρώ, ενώ εξαίρεση αποτελεί το Νότιο Αιγαίο με 86 ευρώ, τιμή πολύ υψηλότερη από των ξενοδοχείων 4 αστέρων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι χαμηλότερες τιμές σημειώθηκαν στην Κρήτη (54 ευρώ) και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη (53 ευρώ). Στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων οι υψηλότερες τιμές σημειώθηκαν στα Ιόνια νησιά (54 ευρώ) και στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο με 53 ευρώ, ενώ η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Κρήτη με 42 ευρώ.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x