Πως θα λειτουργήσουν τα νέα Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για covid-19

Πως θα λειτουργήσουν τα νέα Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για covid-19

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ για το νέο κύμα του κορωνοϊού που όλοι περιμένουν να «χτυπήσει» από τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την επόμενης φάση, το επόμενο διάστημα ξεκινά να αναπτύσσεται ένα νέο δίκτυο Κέντρων Υγείας και Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που θα είναι αποκλειστικά για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19 όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας θέλουν να απομονώσουν πλήρως στο άμεσο μέλλον τα περιστατικά της επιδημίας ώστε τα ύποπτα κρούσματα να μην απασχολούν τις εφημερίες των Νοσοκομείων και δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι διασποράς του νέου κορονοϊού.

 

Ξεχωριστά τα κρούσματα

Άλλωστε επιδιώκουν στο νέο αναμενόμενο κύμα της επιδημίας να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός στις Μονάδες Υγείας, ώστε να μη χρειαστεί όπως τώρα που χιλιάδες ασθενείς αναγκάστηκαν να αναβάλουν επισκέψεις σε γιατρούς και χειρουργεία.

Οι νέες Μονάδες Υγείας που θα καθορισθούν αποκλειστικά για τον κορονοϊό, θα υποδέχονται μόνο περιστατικά που θα παρουσιάζουν τα συμπτώματα του ιού. Οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Covid -19 θα διασυνδεθούν με τις κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που ξεκίνησαν τους δειγματοληπτικούς εργασιακούς ελέγχους για τον κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather