Πρώτη συνάντηση για την ένταξη περιοχών της Unesco στο ΕΣΠΑ

Πρώτη συνάντηση για την ένταξη περιοχών της Unesco στο ΕΣΠΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με θέμα την ένταξη έργων από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΑ) για τους φυσικούς τόπους του νησιού που είναι αναγνωρισμένοι από την UNESCO. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, ο κ. Κων/νος Στεργιάννης, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΧ, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι Δήμων.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τα Χανιά, λόγω της συμμετοχής του Φαραγγιού της Σαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής των Λευκών Ορέων στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO, μπορούν να χρηματοδοτηθούν, από την ως άνω Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης, έργα σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς, όπως η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η υποστήριξη υποδομών στον τομέα της ύδρευσης, της ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων, μέτρα προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή και πολιτική προστασίας, και σειρά άλλων έργων.

Η σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 10.4 εκατ. ευρώ, είναι πλέον ανοιχτή και αφορά συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαμαριάς-Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη και της Σητείας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την εξειδίκευση των υπό ένταξη έργων από την Π.Ε.Χ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather