Πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης στα Eκπαιδευτήρια Μαυροματάκη – “Μητέρα”

Πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης στα Eκπαιδευτήρια Μαυροματάκη - “Μητέρα”

Eνα πρωτοπόρο πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη “Μητέρα” ήταν το θέμα ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.

Στη συνάντηση αυτή ο διευθυντής του Δημοτικού κ. Κώστας Μανωλάκης πραγματοποίησε ενημέρωση στους γονείς που έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο και από την επόμενη χρονιά στην Α’ Δημοτικού:
“Εξηγούμε τα προγράμματα του σχολείου μας έτσι ώστε να έχουν μία αντίληψη και να διαλέξουν ανάλογα. Το σχολείο μας εφαρμόζει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης με τα μαθήματα να διδάσκονται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Κάτι που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν αβίαστα την ξένη γλώσσα και να αποφύγουν τη λογική του φροντιστηρίου. Επίσης υπάρχουν πολλά προγράμματα που έχουν να κάνουν με την βιωματική εκπαίδευση, την ανακαλυπτική μάθηση και την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες με ένα τρόπο συστημικό που βοηθάει να αναπτύξει το παιδί ολόπλευρα την προσωπικότητα του”.
Αναφερόμενος στους τέσσερις εκπαιδευτικούς πυλώνες οι οποίοι εμπεριέχονται στο πρόγραμμα του σχολείου τόνισε ότι αυτοί έχουν να κάνουν: “με την επικοινωνία, με την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες (τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες), με τον πολιτισμό, την τέχνη και την τοπική ιστορία και ο 4ος με το ανοιχτό σχολείο στα μηνύματα της κοινωνίας έτσι ώστε χωρίς παρωπίδες να διευρύνονται οι ορίζοντες των μαθητών μας”

Από την πλευρά της η γλωσσολόγος εκπαιδευτικός Ευγενία Παπαδάκη -η οποία είχε δίγλωσσο σχολείο στο Μιλάνο και έχει ζήσει 41 χρόνια στο εξωτερικό με σπουδές στην Αγγλία πάνω στη δίγλωσση εκπαίδευση- επεσήμανε για την προσπάθεια: “Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με παιδιά προσχολικής ηλικίας ως πιλοτικό και από φέτος το έχουμε εισαγάγει και την Α’ Δημοτικού. Είναι ένα διεθνή πρόγραμμα που διδάσκεται στα ελληνικά και στα αγγλικά και οι δύο δασκάλες προγραμματίζουν, έχουν κοινούς στόχους για τα παιδιά και την μάθηση. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός εβδομαδιαίως τον οποίο συντονίζω εγώ με όλες τις δασκάλες ενώ υπάρχει και υποστήριξη που χρειάζεται για να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Συγχρόνως γίνεται και επιμόρφωση γονέων και είναι κάτι πρωτοπόρο όχι μόνο για τα Χανιά αλλά και την Κρήτη θα έλεγα”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather