Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων συνυπέγραψαν την Τετάρτη  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Πολυχρόνης Πολυχρονίου. Μάλιστα ο  Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ επεσήμαναν, ότι, η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την προστασία των καταναλωτών.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΕΦΕΤ για το έτος 2019, 2020 και 2021. Προβλέπει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης  που είναι αρμόδιες σύμφωνα με το νόμο για τον «Επίσημο έλεγχο των τροφίμων» και της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ε.Φ.Ε.Τ. Κρήτης σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά.

Παράλληλα έχει ως στόχο τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών από τους πολίτες, με στόχο την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας  και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης, και ο Διευθυντής ΕΦΕΤ Κρήτης Γιάννης Βρέντζος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather