Πρωτιά των Χανίων στα έσοδα από την βραχυχρόνια ενοικίαση

Πρωτιά των Χανίων στα έσοδα από την βραχυχρόνια ενοικίαση

Πανελλήνια πρωτιά για τα Χανιά σε ό,τι αφορά στα κέρδη από την ενοικίαση ακινήτων μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της δημοφιλούς πλατφόρμας, ο μέσος οικοδεσπότης στα Χανιά κερδίζει περισσότερα από τους μέσους οικοδεσπότες στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, με το ποσό να διαμορφώνεται στις 3.500 ευρώ ετησίως.

Την τριάδα των σημαντικότερων ελληνικών αγορών για τη γνωστή πλατφόρμα συμπληρώνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον μέσο ιδιοκτήτη στην πρωτεύουσα να παίρνει 3.400 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο νούμερο φτάνει τα 2.500 ευρώ.

Συνολικά ανά την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του newmoney.gr, το μέσο ετήσιο εισόδημα ιδιοκτήτη που μισθώνει το διαμέρισμά του σε τουρίστες αντιστοιχεί σε 2.900 ευρώ, με τη δημοφιλή πλατφόρμα να δηλώνει επισήμως ότι η μέση καταχώρηση κατοικίας στη χώρα μας είχε 28 διανυκτερεύσεις, λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα το 2017, τονίζοντας ουσιαστικά ότι η πλατφόρμα λειτουργεί συμπληρωματικά στο εισόδημα των περίπου 40.000 οικοδεσποτών σε όλη την Ελλάδα, «οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στη χώρα σαν ντόπιοι».

Δεδομένου του αυξανόμενου ρεύματος των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων που στρέφονται όλο και περισσότερο στις βραχυχρόνιες εκμισθώσεις, υπολογίζεται ότι τα νούμερα έχουν ήδη ανέβει φέτος, με τους ξενοδόχους, μάλιστα, να ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των καταχωρήσεων πέριξ των 60.000 σε όλη την Ελλάδα για τη φετινή θερινή περίοδο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.