Προχωρά στα Χανιά η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες

Προχωρά στα Χανιά η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοίνωσε την μερική κύρωση του αναρτημένου δασικού χάρτη των περιοχών προ Καποδιστριακών ΟΤΑ Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων, Σούδας, Χανίων και Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΦΕΚ 521/20-12-2018).
Από 04-01-2019 έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική δ/νση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και στο σύνδεσμο https://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx

και στην ηλεκτρονική δνση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και στο σύνδεσμο https://www.apdkritis.gov.gr/el/groups   (ομάδα Δάση-Δασικοί Χάρτες).

Μετά την μερική κύρωση του δασικού χάρτη κάθε μεταβίβαση, σύσταση, αλλοίωση και γενικά κάθε μεταβολή των εμπραγμάτων δικαιωμάτων:
-Στις μη δασικές εκτάσεις δηλώνεται ότι το ακίνητο δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει εκτάσεις με υπεύθυνη δήλωση από τον συντάκτη μηχανικό επί του τοπογραφικού διαγράμματος.
-Στις δασικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη απαιτείται πιστοποιητικό βεβαίωσης του χαρακτήρα της έκτασης που χορηγείται από την Δνση Δασών Χανίων.
Για την αναγνώριση ιδιωτικών δικαιωμάτων έναντι του δημοσίου επί δασικού εν γένει χαρακτήρα εκτάσεων ισχύουν οι τίτλοι κυριότητας που αναγνωρίζονται από τη δασική νομοθεσία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather