Προσπάθειες δικτύωσης του ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη” με την τοπική κοινωνία

Προσπάθειες δικτύωσης του ΚΗΦΑΠ "Μεγαλόχαρη" με την τοπική κοινωνία

Στα πλαίσια της ενταγμένης στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» πράξης ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (Κ.Η.Φ.Α.Π.) «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας-δικτύωσης την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων στην οποία κλήθηκαν εκπρόσωποι από Υπηρεσίες, Φορείς, Δομές, Συλλόγους και Σωματεία Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δράσεων των συμμετεχόντων φορέων, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, την ενίσχυση της συνεργασίας, την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φορείς. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν θέματα όπως: η ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), ενίσχυσης της επαγγελματικής αποκατάστασης των ΑμεΑ μέσω προγραμμάτων κατάρτισης των εν δυνάμει απασχολούμενων και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών, λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, ίδρυσης ΚΟΙΝΣΕΠ  και εργαστηρίων προστατευμένης εργασίας. Τέλος, τονίσθηκε η ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης των δικαιωμάτων για υγεία, εκπαίδευση, διαβίωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη όλων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η κα Βρέντζου-Σκορδαλάκη Θεανώ – Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης, ο κος Λυμβαίος Ιωάννης – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, η κα Κτενιαδάκη Ελένη – Προϊστάμενη της Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων και εκπρόσωποι από: Σωματείο ΑμεΑ Χανίων, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Ο Άγιος Σπυρίδων», Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Χανίων, «Διαβάζω για τους άλλους», ΚΗΦΑΑμεΑ, Σύλλογο «Αγάπη» Ρεθύμνου, Κέντρο Κοινότητας Πλατανιά, «Ζωοδόχος Πηγή», Σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων και σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή».

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση