Προσαρμοσμένος στις ημέρες που διανύουμε ο φετινός εορτασμός της πολιούχου των Χανίων

Προσαρμοσμένος στις ημέρες που διανύουμε ο φετινός εορτασμός της πολιούχου των Χανίων

Χωρίς κόσμο, πιστούς και λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου θα εορτασθεί αύριο Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, η πολιούχος των Χανίων, μέρα κατά την οποία είναι γενική αργία στον δήμο Χανίων. Ταυτόχρονα εορτάζεται σε όλη τη χώρα και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή τα Χανιά και οι πολίτες τους φορούν τα γιορτινά τους και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πίστης που οργανώνονται από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων, στην οδό Χάληδων.

Φέτος ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο ο εορτασμός θα είναι λιτός και θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, όπως μόνο την Θεία Λειτουργία χωρίς παρουσία πιστών στην Μητρόπολη και την έπαρση της Γαλανόλευκης στο φρούριο του Φιρκά, μόνο από το στρατιωτικό άγημα που θα την μεταφέρει.

Ειδικότερα και σύμφωνα την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2020 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι.Δ. της πόλης των Χανίων. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2020.

Επιπλέον:

07.00-10.30: Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων *ΧΩΡΙΣ τη συμμετοχή πιστών.

08.30: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά *ΧΩΡΙΣ τη συμμετοχή κοινού.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σημειώνεται ότι λόγω της επίσημης αργίας τα καταστήματα που λειτουργούν αυτήν την περίοδο, δεν θα είναι ανοικτά το Σάββατο, στην πόλη (πρώην Καποδιστριακός δήμος) των Χανίων. Όσα λειτουργούν στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (περιαστικές περιοχές) μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, εφόσον το επιθυμούν.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather