Προληπτικός έλεγχος για κρούσματα κορωνοϊού σε Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε όλους τους νομούς

Προληπτικός έλεγχος για κρούσματα κορωνοϊού σε Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε όλους τους νομούς

Σε Υπηρεσίες “πρώτης γραμμής”, στις συνδιαλλαγές με κοινό, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποίησε η Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) δειγματοληπτικό προληπτικό έλεγχο, στο πλαίσιο θωράκισης και προστασίας της δημόσιας υγείας των εργαζομένων του Δημοσίου.

Σε έλεγχο υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σαράντα (40) άτομα που εργάζονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στις συστεγαζόμενες υπηρεσιακές μονάδες της Διεύθυνσης Ιθαγένειας Κρήτης και του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά καθώς, όλα τα τεστ για κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων είναι αρνητικά.

Στο πλαίσιο λήψης έκτακτων προληπτικών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης λαμβάνει, με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα, όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις (χρήση μασκών και αντισηπτικών διαλυμάτων, απολύμανση εργασιακών χώρων, προστατευτικά διαχωριστικά θέσεων συνδιαλλαγής με πολίτες, θέσπιση συστήματος ηλεκτρονικών ραντεβού κ.α.) για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου, γενικότερα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 από τον Ε.Ο.Δ.Υ. έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν επίσης στα Τμήματα των Χανίων και Ρεθύμνου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος επιδημιολογικής επιτήρησης, ενάντια στο νέο κορωνοϊό, του Υπουργείου Υγείας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather