Προβλήματα της Νέας Κυδωνίας άκουσε ο δήμαρχος Χανίων

Προβλήματα της Νέας Κυδωνίας άκουσε ο δήμαρχος Χανίων

Στο πρώην Δημαρχείο Γαλατά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπου συναντήθηκε με Προέδρους Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων και κατοίκους της περιοχής της Ν. Κυδωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα της Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση, το σύνολο της δημοτικής αρχής και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων και οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τη Δημοτική αρχή για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρθηκαν σε θέματα, που αφορούν το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης των νέων σχολικών μονάδων, σε ζητήματα καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πεζοδρόμησης, στο ζήτημα της διάβρωσης της παραλίας της Αγίας Μαρίνας καθώς και την πορεία ανάπλασης του πάρκου των Αγ. Αποστόλων.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων καθώς και οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για τον προγραμματισμό και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής έως τώρα.

Ήρθαμε εδώ στη Ν. Κυδωνία, μια περιοχή η οποία έχει μια εξαιρετική δυναμική αλλά και μια σημαντική υστέρηση σε διάφορα επίπεδα υποδομών και χωροταξικού σχεδιασμού. Ενημερώσαμε τους κατοίκους για τη νέα μελέτη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που υπογράψαμε πρόσφατα, η οποία λύνει σημαντικό μέρος των προβλημάτων που τέθηκαν και από τους ίδιους τους κατοίκους. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους κατοίκους για το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης των νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή και αναφερθήκαμε στα προβλήματα της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της κάλυψης αναγκών πεζοδρόμησης” επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: “Συζητήσαμε τα θέματα της διάβρωσης της παραλίας της Αγ. Μαρίνας και μιλήσαμε για την πορεία ανάπλασης του πάρκου των Αγίων Αποστόλων μετά την έγκριση του διαχειριστικού σχεδίου”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων “για την εξαιρετική συνεργασία και την εποικοδομητική αυτή συνάντηση” ενώ όπως τόνισε: “τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας”.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα της Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε πως: “Αυτές οι συναντήσεις αποτελούν αναγκαιότητα και ενδυναμώνουν την σχέση της δημοτικής αρχής όχι μόνο με τους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και με τους κατοίκους, καθώς ενημερωνόμαστε και μπορούμε να δράσουμε ανάλογα”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather