Πρεμιέρα την Τετάρτη για το φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Πρεμιέρα την Τετάρτη για το φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, μια γιορτή της 7ης τέχνης. Τόπος συνάντησης πολιτισμού!  Πραγματοποιείται φέτος από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου με περισσότερες με 150 ταινίες στο κεντρικό του πρόγραμμα, με αρκετά και ιδιαίτερα παράλληλα προγράμματα, με 100 ανθρώπους από το χώρο του Κινηματογράφου και της εκπαίδευσης και άλλα πολλά. Τόπος διεξαγωγής και φέτος το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Με αφορμή το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, οι διοργανωτές παραχώρησαν την Δευτέρα το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συνέντευξη τύπου όπου εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια το Chania Film Festival, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον στην πολιτιστική συνείδηση της κοινωνίας μας.

Ξεκινώντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής ανέφερε: “Είμαστε ευτυχείς που είμαστε παρόντες στη συνέχιση του θεσμού του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Συμβαδίζουμε με το θεσμό από την αρχή, ως Περιφερειακή ενότητα Χανίων. Στηρίζουμε με χαρά αυτό το θεσμό και τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Είναι ένας θεσμός που προβάλλει την πόλη και “κουμπώνει” με την κουλτούρα και την αισθητική των Χανίων. Τα θέματα του Φεστιβάλ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και είναι εμφανές ότι ασχολείται και με τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Η επαφή του δε με σχολεία, καθηγητές και μαθητές καλλιεργούν την παιδεία τους και τις ανησυχίες τους. Συγχαρητήρια στον κ. Μαθιό Φραντζεσκάκη που είναι η “ψυχή” του Φεστιβάλ και στους συνεργάτες και θα επιδιώξουμε να δυναμώσουμε τον θεσμό με κάθε τρόπο”.

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων συμμετέχει και παρακολουθεί το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ένας θεσμός που έχει υπερτοπική αναφορά και αναδεικνύει τον Δήμο και την πόλη των Χανίων ως ένα σημείο παραγωγής πολιτιστικών γεγονότων και δρώμενων με ιδιαίτερα εξωστρεφή διάθεση. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούν όλοι οι φορείς, με εκτεταμένες συνέργειες να πετυχαίνουμε να κερδίζουμε τη θετική “ματιά” και άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με τον Κινηματογράφο. Επίσης, μαζί με τις ταινίες, ο θεσμός δημιουργεί παράλληλες δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και στον τομέα του εθελοντισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα που έχει εξελίξει το θεσμό αυτό ως κορυφαίο γεγονός και φυσικά στον Μαθιό τον Φραντζεσκάκη και τους συνεργάτες του. Ο Δήμος Χανίων είναι δίπλα στο θεσμό, όχι μόνο τις μέρες του Φεστιβάλ αλλά συνολικά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης επεσήμανε: “Ο Δήμος Πλατανιά συμμετέχει για τρίτη χρονιά σε αυτή τη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Για εμάς ήταν ανάγκη να ανταποκριθούμε στο αίτημα των διοργανωτών, καθότι συμπράττουν και με σχολεία του Δήμου Πλατανιά, με αποτελέσματα που ξεχωρίζουν όχι μόνο εικαστικά, αλλά στέλνουν και το μήνυμα μέσω των μικρών ταινιών που έχουν γυριστεί, αλλά και της συμμετοχής που έχει επιτευχθεί από τους μικρούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μικρούς υποστηριχτές μιας παραγωγής. Ενισχύσαμε λοιπόν τη συμμετοχή μας στο φετινό Φεστιβάλ. Θεωρώ ότι η ταινία “Στέλλα” με την οποία θα γίνει η φετινή πρεμιέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θέλουμε όλη αυτή η γιορτή του κινηματογράφου και του πολιτισμού να απλώνεται στους νέους ανθρώπους, στα νέα παιδιά και ειδικά σε εμάς στην ενδοχώρα του Δήμου μας και για αυτό είμαστε αρωγοί σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια”.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έκανε και ο Γενικός Γραμματέας του Πνευτικού Κέντρου Χανίων, κ. Μανώλης Κελαϊδής: “Είναι η έβδομη φορά που πραγματοποιείται αυτός ο θεσμός και τον υποδεχόμαστε στο Πνευματικό Κέντρο. Έχει γίνει θεσμός και αγκάλιασε την εκπαιδευτική κοινότητα, όλων των βαθμίδων. Μια δράση πολιτισμού που επιμελείται ο Μαθιός Φραντζεσκάκης και οι συνεργάτες του. Εμείς αγκαλιάσαμε από την αρχή αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο ως συνδιοργανωτές, αλλά προσφέροντας εγκαταστάσεις, χώρο και προσωπικό. Πρέπει να την αγκαλιάσουν και άλλο οι Χανιώτες. Είναι πολλοί που στηρίζουν τη διοργάνωση και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια αυτή με το ίδιο κουράγιο και την ίδια δύναμη και ενέργεια”.

Τέλος, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κ. Μαθιός Φραντζεσκάκης επεσήμανε: “Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι εδώ για 7η συνεχή χρονιά ως μια μεγάλη συνέργεια περισσότερων από 40 φορέων πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Των φορέων που στηρίζουν και συνδιοργανώνουν αυτό το Φεστιβάλ το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά και φυσικά το Πνευματικό Κέντρο Χανίων που φιλοξενεί τις δράσεις του Φεστιβάλ και για το οποίο πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά, καθώς αποτελεί και ουσιαστικό λόγο ανάπτυξης της δράσης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί όλους εσάς να βρεθείτε από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου με περίπου 150 ταινίες στο κεντρικό του πρόγραμμα, με αρκετά και ιδιαίτερα παράλληλα προγράμματα, με 100 ανθρώπους από το χώρο του Κινηματογράφου και της εκπαίδευσης που θα δούμε τη δουλειά τους και θα συζητήσουμε μαζί τους. Έχουμε τη δυνατότητα όλες αυτές τις ημέρες, καταρχάς να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε και να εκπαιδευτούμε. Υπάρχει Ειδικό πρόγραμμα για τα σχολεία, με προβολές και εργαστήρια τα πρωινά. Επίσης, ειδικά εργαστήρια τα απογεύματα για όλους εσάς. Οι πληροφορίες υπάρχουν στο επίσημο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου www. chaniafilmfestival.com, για να ενημερωθείτε και να δηλώσετε συμμετοχή. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν για να φτάσουμε ως εδώ και φυσικά τους εθελοντές που στηρίζουν αυτή τη δράση”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather