Πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο της Κρήτης, γίνεται ο ΟΑΚ

Πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο της Κρήτης, γίνεται ο ΟΑΚ

Συνάντηση συνεργασίας με την βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας , κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχε την Κυριακή 28/6/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η τροπολογία που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην βουλή, με την οποία γίνεται «πράξη» η κυβερνητική δέσμευση, για την ενίσχυση του Ο.Α.Κ. με την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στον «οργανισμό» και την παράλληλη κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης, κάτι για το οποίο είχε διαβεβαιώσει και δεσμευτεί η κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψη της στον Ο.Α.Κ.

Ο κ. Παπαδογιάννης και η κ. Μπακογιάννη, συζήτησαν για την «επόμενη» ημέρα στον Ο.Α.Κ. και τις προοπτικές πλέον που ανοίγονται, από την επικείμενη ενίσχυση του, προκειμένου ο «οργανισμός» να επιτελέσει τον μεγάλο «αναπτυξιακό» του ρόλο τα επόμενα χρόνια, σε ολόκληρη την Κρήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για το επόμενο σημαντικό βήμα που δρομολογείται προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο αφορά την δημιουργία ενός σύγχρονου οργανογράμματος, που θα δώσει την δυνατότητα στον Ο.Α.Κ., να ενισχυθεί με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό.

Στη συνάντηση, έγινε ακόμη συζήτηση για το θέμα του Φράγματος Βαλσαμιώτη, για το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα,  επαναλαμβάνοντας  την βούληση του «να γίνουν κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού».

«Με την κ. Μπακογιάννη, έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία. Είναι από τους ανθρώπους, οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά, για να γίνει πράξη, η ουσιαστική ενίσχυση του Ο.Α.Κ. και για να έρθει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην βουλή, η σχετική τροπολογία που αφορά την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στον «οργανισμό». Στηρίζουμε πολλά σε αυτές τις ουσιαστικές συνεργασίες, με τους πολιτικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, προκειμένου όπως έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψη, να βάλουμε ξανά στον αναπτυξιακό «χάρτη», την Κρήτη, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης, μετά το πέρας της συνάντησης του με την κ. Μπακογιάννη.      

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather