Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα Χανιά. Κλειστή η Σαμαριά για τους επισκέπτες

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα Χανιά. Κλειστή η Σαμαριά για τους επισκέπτες

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται σήμερα οι αρχές και οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας στα Χανιά, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι σήμερα Παρασκευή “πολύ υψηλός”, στην “πορτοκαλί” κατηγορία 4.

 

Το γεγονός αυτό ενεργοποιεί την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, για την απαγόρευση κυκλοφορίας υπό προϋποθέσεις σε φαράγγια του ν.Χανίων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Έτσι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά για τους επισκέπτες τα φαράγγια της Σαμαριάς, Αγίας Ειρήνης και Ίμπρου.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζει στους πολίτες τα απλά μέτρα προστασίας της περιουσίας τους αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος:

  • Μείωσε την καύσιμη ύλη γύρω από το σπίτι σου. Τα κλαδιά των δέντρων δεν πρέπει να ακουμπούν τους τοίχους την στέγη και τα μπαλκόνια. Κλάδεψε τα δέντρα και καθάρισε τα ξερά χόρτα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το σπίτι. Κλάδεψε τα δέντρα μέχρι και ύψος των τριών μέτρων. Απομάκρυνε τα εύφλεκτα υλικά και τοποθέτησε τα καυσόξυλα σε κλειστό μέρος.
  • Συντήρησε και καθάρισε από ξερά χόρτα και πευκοβελόνες την κεραμοσκεπή. Οι υδρορροές πρέπει να είναι μεταλλικές και καθαρές από φύλλα. Φρόντισε οι εξώπορτες και τα παραθυρόφυλλα να μην είναι από εύφλεκτα υλικά. Να έχεις πυροσβεστήρες και λάστιχο ποτίσματος σε καλή κατάσταση που να καλύπτει το χώρο γύρω από το σπίτι.
  • Αν πλησιάζει η φωτιά προφύλαξε το σπίτι σου από τις εισερχόμενες καύτρες. Μάζεψε τις τέντες και κλείσε ερμητικά το σπίτι και τις εσωτερικές πόρτες. Φρόντισε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather