Ποια είναι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα

Ποια είναι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ με τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (Covid-19) στην Ελλάδα, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

Οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23% και τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2,9%. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορωνοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα, η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Ηλεία, η Καστοριά, η Αχαΐα , η Κοζάνη και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων. Όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρας όπου προς το παρόν, δεν έχει καταγράφει επισήμως κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather