Πλούσιες οι δράσεις του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων

Πλούσιες οι δράσεις του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων

«Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση». Πρόκειται για μία αρχή του προσκοπισμού την οποία θέλησαν τα μέλη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων να περάσουν και στην κοινωνία των Χανίων το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2020 με τις δράσεις που πραγματοποίησαν.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, 20 παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (Αγέλη Λυκοπούλων) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε διάδραση με την τοπική κοινωνία της πόλης μας, καθώς μαγείρεψαν φαγητό το οποίο προσέφεραν στο στέκι Μεταναστών. Δράση στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του Συστήματός μας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, περίπου 10 παιδιά ηλικίας 16-18 ετών (Κοινότητα Ανιχνευτών) πραγματοποίησαν την πρώτη τους διήμερη εκδρομή για τη νέα προσκοπική χρονιά στην Πλάκα Αποκορώνου, στην οποία μάλιστα επισκέφτηκαν σπήλαιο της ευρύτερης περοχής, με τη βοήθεια των σπηλαιολόγων Γιώργου Μαζωνάκη και Μιχάλη Πολυχρονάκη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων δραστηριοποιείται στην περιοχή των Χανίων τα τελευταία 101 χρόνια, από το 1919! Μέσα από το παιχνίδι και τη ζωή στη φύση, τη γνωριμία με τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους, τις εκδρομές και τις κατασκηνώσεις δίνει τη δυνατότητα στους νέους να κερδίσουν νέες φιλίες και δυνατές εμπειρίες. Η μοναδικότητα των δράσεων σε συνδυασμό με την περιπέτεια που προσφέρει ο προσκοπισμός αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα αν είσαι:

  • 7-11 ετών (Β’ – Ε’ Δημοτικού) σε περιμένουμε στην Αγέλη Λυκοπούλων για να ζήσεις το μύθο και τη φαντασία να ζωντανεύουν!
  • 11-15 ετών (Στ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου) η γνώση και το παιχνίδι μας είναι ατελείωτη περιπέτεια στην Ομάδα Προσκόπων!
  • 15-18 ετών (Α’ – Γ’ Λυκείου) σε περιμένει στην Κοινότητα μια ζωή ανακάλυψης και εξερεύνησης!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6982997904

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather