Πλούσιες και ποικίλες οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Πλατανιά

Πλούσιες και ποικίλες οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, για ένα ακόμα καλοκαίρι, συνεχίζει τη πολιτιστική δράση «Καλοκαίρι 2020 – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις». Έχοντας υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ένα μοντέλο αποκεντρωμένων και σπονδυλωτών δράσεων, προσεγγίζει τα χωριά της ενδοχώρας, αλλά και της παραλιακής ζώνης, με πολλές μικρές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως βασικό στόχο την δημιουργία όμορφων αποσπερίδων στα χωριά μας. Βραδιές για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Οι αποκεντρωμένες εκδηλώσεις, που στοχευμένα ο Δήμος Πλατανιά  υλοποιεί τα  τελευταία χρόνια, “έχει αγκαλιαστεί” από τους Δημότες και δεσμεύει την Δημοτική αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τους περιορισμούς που έχουν δημιουργηθεί αυτό το καλοκαίρι, από την πανδημία του  κορωνοϊού, οι παραπάνω προσεγγίσεις μας επιτρέπουν–τηρώντας πάντα  αυστηρά τα σχετικά μέτρα πρόληψης –να έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από εκδηλώσεις κινηματογραφικών προβολών, θεάτρου σκιών, μουσικοθεατρικών δρώμενων κ.α.

Παράλληλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί ο Δήμος, βρίσκεται και στο στάδιο επανασχεδιασμού των δράσεων που θα υλοποιηθούν και στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός με δεδομένα τους υγειονομικούς περιορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζεται η δραση “ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ” με αναβίωση του θερινού σινεμά. Παράλληλα το θέατρο σκιών του Νίκου Μπλαζάκη με παραστάσεις Καραγκιόζη, καθώς και η μουσικό θεατρική παράσταση «Τραγουδάκια στον Αφρό» με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Λεωνίδα Μαριδάκη, φτάνουν στα χωριά του Δήμου Πλατανιά.

Οι δράσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Πλατανιά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, υλοποιούνται με την συνεργασία των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και των Τοπικών Συμβουλίων.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό και τηρούνται τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19, τα οποία  καλούνται οι συμμετέχοντες να εφαρμόζουν.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather