Πλημμύρες: Θα ανασχεδιαστεί ο κόμβος του Κλαδισού. Μελέτη θωράκισης των κατοίκων σε Καλαμάκι, Σταλό και Αγ.Μαρίνα

Πλημμύρες: Θα ανασχεδιαστεί ο κόμβος του Κλαδισού. Μελέτη θωράκισης των κατοίκων σε Καλαμάκι, Σταλό και Αγ.Μαρίνα

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Ξανθουδάκης και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, τη Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Δοξάκη, τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, Κώστα Στεργιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ.

Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στα σημεία του παραλιακού μετώπου της ΔΕ Νέας Κυδωνίας, στα οποία σημειώνονται κατ’ εξακολούθηση πλημμυρικά φαινόμενα και πολλές φορές, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ προκαλούν και τεράστιες καταστροφές σε ιδιοκτησίες. Προτάθηκαν και δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή του Κλαδισού ποταμού, προτάθηκε από τον Δήμο Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ, η εκπόνηση στην Περιφέρεια Κρήτης, μιας συνολικής διπλής μελέτης, υδραυλικής και κυκλοφοριακής, η οποία θα ανασχεδιάζει τόσο το δίκτυο απορροής των όμβριων υδάτων, όσο και τη δημιουργία ενός νέου συγκοινωνιακού κόμβου, που θα απαντά στις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήδη έχει εντάξει στο σχεδιασμό της μια μελέτη οριοθέτησης – διευθέτησης στα ρέματα Σταλού και Αγίας Μαρίνας, ενώ προωθεί λύσεις και για την περιοχή του Καλαμακίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, δήλωσε πως είναι αναντίρρητη ανάγκη ο κόμβος του Κλαδισού να ανασχεδιαστεί για να μπορεί μα ανταποκριθεί στις τωρινές αλλά κυρίως στις μελλοντικές απαιτήσεις, σε όλους τους τομείς.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με το πέρας της σύσκεψης, ανέφερε: «Πρόκειται ουσιαστικά, για την εκκίνηση των διαδικασιών ενός μεγάλου έργου υποδομής για τον Δήμο Χανίων. Προχωράμε στη συνολική μελέτη ανακατασκευής του κόμβου Κλαδισού, η οποία θα απαντήσει οριστικά στις ανάγκες θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και στις αυξημένες κυκλοφοριακές απαιτήσεις της πόλης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather