Πλημμύρα (ξανά) στον Κλαδισό με την πρώτη βροχή

Πλημμύρα (ξανά) στον Κλαδισό με την πρώτη βροχή

Αυτοψία σε περιοχές του Δήμου, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία, Γ. Νικηφοράκης, η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρ. Χατζηδάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αναφορικά με την περιοχή του Κλαδισού, όπου σημειώθηκαν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, σε ένα σημείο όπου είχε πραγματοποιηθεί ειδικό έργο, μετά από αλλεπάλληλες πλημμύρες, το οποίο  φαίνεται ότι δεν λειτούργησε, με συνέπεια να πληγούν ξανά τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εμπορικός Σύλλογος: “Ανευθυνότητα και προχειρότητα”

Την ίδια ώρα με μια καυστική ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφέρεται στο γεγονός των προβλημάτων με την πρώτη σταγόνα βροχής. “Για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές! Για ακόμα μια φορά η πόλη μας δείχνει ανοχύρωτη σε κομβικά σημεία και επιχειρήσεις και κόποι χρόνων γίνονται νερό που τα παίρνει στο διάβα του”, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

“Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα των αρμοδίων που εν τέλει μοιάζουν αναρμόδιοι να κάνουν απλά το καθήκον τους. Αυτή την φορά δεν υπάρχει δικαιολογία. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Όπως και η υπομονή συναδέλφων μας που καταστρέφονται με την πρώτη μπόρα του φθινοπώρου. Δεν θα σταθούμε σε καμία συγγνώμη και καμία απολογία γιατί απλά δεν είναι αρκετές να ξαναχτίσουν τους κόπους και τις αγωνίες χρόνων.

Σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στεκόμαστε στο πλευρό συναδέλφου – συναδέλφων μας – μελών μας που επλήγησαν από την πρόσφατη βροχή και καλούμε την ΔΕΥΑΧ, τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων να πράξουν τα αυτονόητα ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί. Καμία ανοχή στην προχειρότητα καμία ανοχή στα επαναλαμβανόμενα λάθη. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές όμως το ποτάμι (στην προκειμένη περίπτωση ο Κλαδισός) δεν γυρίζει πίσω”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather