Πλήρης ετοιμότητα για την λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς

Πλήρης ετοιμότητα για την λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύσκεψη με θέμα την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα νέα δεδομένα λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις δασικές πυρκαγιές, και εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς στο φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά και στην γύρω περιοχή των Λευκών Ορέων. Συζητήθηκε επίσης η ορθή εφαρμογή πρωτοκόλλου για ζητήματα προστασίας από το covid 19.

Διαπιστώθηκε ότι για την φετινή περίοδο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και διάθεση δυνάμεων, κατατέθηκε νέος σχεδιασμός με ενίσχυση δυνάμεων εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και αποφασίστηκε η συνδρομή εθελοντών στο έργο της επιτήρησης και παροχής πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες του Φαραγγιού κατά τις ημέρες που θα υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άσκησης στο Φαράγγι της Σαμαριάς, ώστε να δοκιμαστούν τα μέσα και οι εγκαταστάσεις δασοπυρόσβεσης, καθώς και ο τρόπος συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων, κ. Τάσου Κουρουπάκη, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραχος κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, Πύραρχος κ. Γιώργος Μαρκουλάκης, η Διευθύντρια Δασών Χανίων, κα Πολύμνια Σκλαβάκη, Εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπως και Εθελοντικών Ομάδων και Οργανώσεων, καθώς και Εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather