Πιστώσεις 10 εκατ. ευρώ για βελτίωση του οδικού δικτύου της Κρήτης

Πιστώσεις 10 εκατ. ευρώ για βελτίωση του οδικού δικτύου της Κρήτης

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλεια σε 30 σημεία στο οδικό δίκτυο του νησιού υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση επιπέδου οδικής ασφάλειας σε θέσεις ΜΟΑ (μειωμένης οδικής ασφάλειας» στους οδικούς άξονες:

1. Ηράκλειο – Μοίρες – Τυμπάκι – Αγία Γαλήνη.

2. Ηράκλειο – Γούβες – Χερσόνησος – Μάλια (ΠΕΟ).

3. Χανιά – Ρέθυμνο (ΠΕΟ)».

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει το έργο της στον τομέα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του νησιού σε συμπόρευση με τις παρεμβάσεις σε 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε: «Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αφορά τον παλιό εθνικό δρόμο σε 30 σημεία και ειδικά από το Ηράκλειο προς την Αγία Γαλήνη, από το Ηράκλειο προς τα Μαλλιά και από το Ρέθυμνο προς τα Χανιά. Πρόκειται για 30 σημαντικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα βελτιώσουν κατά πολύ την οδική ασφάλεια σε όλη την Κρήτη. Συνεχίζουμε με νέες μελέτες, προσπαθούμε να βρούμε τη χρηματοδότηση ούτως ώστε μαζί με τα 35 εκατομμύρια που έγινε ο διαγωνισμός για 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης να βελτιωθεί όσο μπορούμε το οδικό δίκτυο του νησιού».

Στηνσημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια παρόντες επίσης ήταν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τεχνικών έργων Νίκος Ξυλούρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Λατομική ΑΕ» Αντώνης Ορφανάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Γιώργος Κανδεράκης και τα στελέχη της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου, Μιχάλης Ψαρουδάκης και Μανώλης Γωνιανάκης.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στις θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας αφορούν κυρίως αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση, «ακουστικές ταινίες», στηθαία ασφαλείας κ.λπ.

Σε κάποιες θέσεις, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, μικρή διαπλάτυνση του οδοστρώματος, αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα, συμπλήρωση ή κατασκευή ερείσματος, καθώς και έργα βελτίωσης της αποχέτευσης ομβρίων, εφ’ όσον απαιτούνται.

Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός νέου κόμβου στην περιοχή Αγριανών και η αναβάθμιση – βελτίωση του υφιστάμενου κόμβου στις Γούβες στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Γούβες – Χερσόνησος – Μάλλια (ΠΕΟ).

Στις περιοχές των κόμβων προβλέπεται κατασκευή νησίδων και πεζοδρομίων, καθώς και η εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού.

10 εκ ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Gepostet von Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete am Donnerstag, 13. Dezember 2018

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση