Πιλοτική έρευνα από την Περιφέρεια, για μονάδα αεριοποίησης υπολειμμάτων

Πιλοτική έρευνα από την Περιφέρεια, για μονάδα αεριοποίησης υπολειμμάτων

Πιλοτική έρευνα για τη δυνατότητα δημιουργίας, μονάδας που θα αξιοποιεί ενεργειακά τα υπολείμματα με τη μέθοδο της αεριοποίησης, θα γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση της πιλοτικής έρευνας, που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης θα υπογραφεί σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η Προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει ο ΕΣΔΑΚ και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης αναζητά στο πλαίσιο και της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης ν’ αναπτύξει συνεργατικές πρωτοβουλίες, για παραγωγικές επενδύσεις υψηλής καινοτομίας στον τομέα του Περιβάλλοντος. Η παραπάνω έρευνα για την δημιουργία μονάδας θα υποστηρίξει στο πεδίο της εφαρμογής την πολιτική δημιουργία μονάδας στο Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας στο Ηράκλειο.

Την πιλοτική μελέτη θα υπογράψουν παρουσία του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Εκπρόσωπος του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της έρευνας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather