Περιφέρεια Κρήτης: Ημερίδα για την κυκλική οικονομία για τα οινοποιεία και τα τυροκομεία

Περιφέρεια Κρήτης: Ημερίδα για την κυκλική οικονομία για τα οινοποιεία και τα τυροκομεία

H Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεών της για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας, έχει σε εξέλιξη διαβούλευση στον Πρωτογενή Τομέα στην Κρήτη. Ξεκινώντας την προσπάθεια αυτή, έχουν επιλεγεί για αρχή δύο κλάδοι παραγωγής προϊόντων: των τυροκομικών προϊόντων και του κρασιού. Οι κλάδοι αυτοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Οικονομία.

Στις 29 Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή, η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει Ημερίδα-Συνάντηση Εργασίας στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Galaxy), στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι Τοπικών Επιχειρήσεων των προαναφερόμενων κλάδων και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης. Σκοπός της Ημερίδας είναι η από κοινού συζήτηση και αναζήτηση πιλοτικών εφαρμογών της Κυκλικής Οικονομίας.
Η δραστηριότητα αυτή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SCREEN – Synergic Circular Economy across European Regions –Σε συνεργασία οι Περιφέρειες της Ευρώπης για την ανάπτυξη της Kυκλικής Οικονομίας (HORIZON 2020), οποίο η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως Εταίρος.

Γενικότερα, απώτερος στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η εισαγωγή της Κυκλικής Οικονομίας διαχρονικά, σε όσο το δυνατό περισσότερους κλάδους στην αναπτυσσόμενη Τοπική Οικονομία.
Ώρα έναρξης της Ημερίδας 09:00. Για πληροφορίες, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού (τηλ 2813 410110, 125 κες Ε Χατζηγιάννη και Μ Στεφανάκη).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

1 Σχόλιο


  1. It’s amazing to pay a quick visit this website and reading the views of all colleagues on the topic of this article,
    while I am also keen of getting experience.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.