Περιορισμένη λειτουργία των καταστημάτων την Μ.Παρασκευή. Κλειστά και τα νεκροταφεία

Περιορισμένη λειτουργία των καταστημάτων την Μ.Παρασκευή. Κλειστά και τα νεκροταφεία

Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα -δηλαδή για χρονικό διάστημα 6 μόλις ωρών- θα παραμείνουν ανοιχτά τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα που έχουν το δικαίωμα λειτουργίας με βάση τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε, επίσης, ότι τα κοιμητήρια είναι χώροι λατρείας και ως εκ τούτου εμπίπτουν στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι ειδικά την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια όλης της χώρας θα είναι κλειστά.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και να μην αφήσουν, όπως είπε, «την ανυπομονησία να μας στερήσει ότι έχουμε καταφέρει έως σήμερα».

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, «την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας». Υπογράμμισε ότι οι επιλογές μας τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις, «θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και αν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο και επιτέλους να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Φέτος, πρόσθεσε, το Πάσχα είναι διαφορετικό και «με επιμονή, με υπομονή, με υπευθυνότητα, με περισσή καρτερικότητα θα το περάσουμε στο σπίτι. Ούτε σε άλλα σπίτια θα πάμε ούτε θα μαζευτούμε σε ταράτσες και πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με σκληρή προσπάθεια».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather