Παραδόθηκαν παπούτσια για τους φιλοξενούμενους των δομών κοινωνικής φροντίδας του νησιού

Παραδόθηκαν παπούτσια για τους φιλοξενούμενους των δομών κοινωνικής φροντίδας του νησιού

Παραδόθηκαν χθες σε μια λιτή τελετή στην Περιφέρεια Κρήτης   αθλητικά  παπούτσια σε 24 Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών υπόδησης των 668 ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτές.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ως προτεραιότητα της την έμπρακτη κοινωνική και οικονομική στήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας και σχεδίασε και ενέταξε την παρούσα κοινωνική δράση στο πλαίσιο των Υπερτοπικών Δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της για το έτος 2020, προσβλέποντας στην άμβλυνση των οικονομικών-κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε σε δήλωση του, ότι, «η στήριξη και η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής μας πολιτικής. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο κρίσιμη για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε Κοινωνικές Δομές, με αυξημένα μέτρα προστασίας και επιτήρησης λόγω της πανδημίας, το ενδιαφέρον και η φροντίδα για αυτούς, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Σε μια συμβολική κίνηση παραδίδουμε σήμερα στους εκπροσώπους 24 δομών, είδη υπόδησης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για την εποικοδομητική συνεργασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια τους εκπροσώπους των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας  στο νησί  τους ευχαρίστησαν δημόσια για την επιτυχημένη συνεργασία, όπως επίσης για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς δήλωσε: «Στόχος αυτής της Υπερτοπικής Κοινωνικής Δράσης διανομής αθλητικών παπουτσιών στους ωφελούμενους των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας που λειτουργούν σε όλη την Κρήτη, είναι η έμπρακτη υποστήριξη τους για την κάλυψη των αναγκών και η μείωση του κινδύνου υλικής αποστέρησης που αντιμετωπίζουν. Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίνεται διαχρονικά στις ανάγκες και τα αιτήματα των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, από την αρχή της πανδημίας έχουμε προμηθεύσει και συνεχίζουμε να το πράττουμε αδιάλειπτα, τις Δομές αυτές, με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, προκειμένου να μπορέσουν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους τους έναντι του νέου κορωνοϊού ώστε να παραμείνουν ασφαλείς».

Το παρόν στην εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης έδωσαν:

-Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Ηρακλείου, Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Πόμπιας, Μαρία Δαμανάκη Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

-Κέντρο Ειδικών Παιδιών-Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Ζωοδόχος Πηγή»: Χρήστος Τζαμούσης Διευθυντής

– Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: Πέτρος Παπαδάκης Διευθυντής

-Στέγη Ανηλίκων. Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ Ηρακλείου): Γιάννης Μιχελινάκης Προϊστάμενος

-Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία. Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ”»: Παύλος Σημαντηράκης Πρόεδρος δ.σ. σωματείου

-Κέντρο Ειδικών Παιδιών. Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ”: Ευθυμία Κούμλα διοικητική υπεύθυνη

-ΡΟΔΑΥΓΗ, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση: Γεωργία Λιαπάκη Πρόεδρος συλλόγου

-ΚΔΑΠμΕΑ Δήμου Μαλεβιζίου: Μαρίνα Βογιατζή Πρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. (Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου) και Έφη Βολανάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.

Οι 24 Δομές Κοινωνικής Φροντίδας που έλαβαν τα είδη υπόδησης:

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather