Παρέμβαση του Δημήτρη Λειψάκη, για την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕΚ

Παρέμβαση του Δημήτρη Λειψάκη, για την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕΚ

Γραπτή παρέμβαση στο θέμα που απασχολεί μήνες τώρα τους ανθρώπους του πολιτισμού στα Χανιά, σχετικά με τα προβλήματα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ), έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του θεάτρου, Δημήτρης Λειψάκης.

Ο γνωστός Χανιώτης αυτοδιοικητικός, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

“Με πολύ μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα την ανακοίνωση της απόφασης του φεστιβάλ Αθηνών για την συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2019. Ενημερώθηκα  λοιπόν από αυτή την ανακοίνωση ότι το Θέατρο μας θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ την καλοκαιρινή περίοδο με το έργο «Οιδίπους Τύραννος» και μάλιστα ανακοινώθηκαν σκηνοθέτης, ηθοποιοί αλλά και οι ημερομηνίες. Έγινε επίσης γνωστό ότι αυτή η παραγωγή θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία «Αθηναϊκά Θέατρα».

Μέχρι εδώ λοιπόν όλα δείχνουν μια χαρά! Τώρα θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση πριν από λίγες ημέρες του Δ/Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ ένα από τα θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του θεάτρου μας κύριος Αθανασόπουλος, ήταν η εξουσιοδότηση των μελών του Συμβουλίου στο πρόσωπο του, ώστε να διαπραγματευτεί την συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Του έγινε επίσης γνωστό ότι τα μέλη δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα περσινά  γεγονότα όπου το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε την συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και τους όρους και τις ημερομηνίες των παραστάσεων, χωρίς πρώτα να έχει παρθεί απόφαση από το Δ/Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ. Η απάντηση του προέδρου κυρίου Αθανασόπουλου ήταν ότι πριν συμφωνηθεί οτιδήποτε θα έπαιρνε απόφαση το συμβούλιο μας.

Ως εκ θαύματος λοιπόν και εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ερωτηματικό: Χωρίς την πλήρη εξουσιοδότηση πως το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοινώνει δια στόματος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  κυρίου Θεοδωρόπουλου   την συμμετοχή του Θεάτρου μας στο Φεστιβάλ και μάλιστα σε συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρεία τα «Αθηναϊκά Θέατρα»! Προκύπτει επίσης άλλο ένα ερώτημα το οποίο και είχα θέσει στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και στα μέλη του Δ/Σ. Πώς είναι δυνατόν αφού σε ένα μήνα περίπου το θέατρο μας θα έχει νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ο πρόεδρος κύριος Αθανασόπουλος να μην του επιτρέψει να αποφασίσει αυτός για το πρόγραμμα, που εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μόνο αυτός έχει δικαίωμα να αποφασίζει; Μήπως ο στόχος του είναι να τοποθετήσει έναν αχυράνθρωπο σε αυτήν τη θέση ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος να πραγματοποιεί το όνειρο του να εκτελεί χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕΚ, όπως κάνει τώρα και πολύ καιρό, κάτι που από την αρχή το είχα καταγγείλει!

Παρακαλώ πολύ ως πολίτης αυτής της πόλης, ως μέλος του Δ/Σ του θεάτρου μας επί 17 χρόνια, ως πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χανίων, αλλά πρωτίστως ως κάποιος που αγωνιά για το μέλλον αυτού του θεατρικού οργανισμού, όπως εδώ και τώρα όλοι οι μέτοχοι (Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης με μεγαλύτερο μέτοχο τον Δήμο Χανίων) να πάρουν θέση μέσα από την σύγκληση μιας έκτατης Γενικής Συνέλευσης και να αντιδράσουν σε ενέργειες τέτοιες που θυμίζουν αποφάσεις «Σουλτάνου» ή αποφάσεις άλλων εποχών, που μόνο κακό κάνουν στο θέατρο μας.

Κύριοι το θέατρο κινδυνεύει και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο καλύτερο θα είναι για το ΔΗΠΕΘΕΚ. Δεν είναι κανενός τσιφλίκι το ΔΗΠΕΘΕΚ και δεν έχει κανένας δικαίωμα να αυθαιρετεί εις βάρος του…”

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση