Παράταξη Σκουλάκη: Ευθύνες στον δήμο για την αποχώρηση της Ryanair

Παράταξη Σκουλάκη: Ευθύνες στον δήμο για την αποχώρηση της Ryanair

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων, την αποχώρηση της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας, την ενημέρωση από την Fraport Greece επί του αναπτυξιακού της προγράμματος και την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη φορέων στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, από την μείζωνα αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλιου Χανίων, επισημαίνονται τα εξής:

“Τα πρόσφατα δυσμενή γεγονότα αναφορικά με την αποχώρηση της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας και της λειτουργίας ως εποχικού πλέον του αεροδρομίου Χανίων με ακριβά τέλη, αποτελούν εμπόδιο στην επιδιωκόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αποτρεπτικό παράγοντα για την δραστηριοποίηση και άλλων αεροπορικών εταιρειών. 

Aκόμη, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στον Δήμο μας.

Κατά τα τελευταία χρόνια, είχαν αυξηθεί θεαματικά οι αφίξεις επισκεπτών εσωτερικού και εξωτερικού τους περισσότερους μήνες του χρόνου, όμως με την σημερινή ακολουθούμενη πολιτική εκ μέρους της Fraport και την αδιαφορία για προσέλκυση νέων εταιρειών, o στόχος για αφίξεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί.

Και εδώ φαίνεται για μία ακόμη φορά η έλλειψη διεκδικητικότητας και συνεργασίας με τους φορείς του τόπου μας της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Βάμβουκα, αφού δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε κάποια ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί η τουριστική υποβάθμιση των Χανίων.

Ως παράταξη, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαμε εφιστήσει την προσοχή στον κ. Δήμαρχο για τα προβλήματα τα οποία είχαμε διαπιστώσει στο θέμα αυτό, ωστόσο η αδιαφορία του ήταν εμφανής, όπως και η ανικανότητα κατανόησης του τι επρόκειτο να συμβεί.

Δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία, ούτε για να παραμείνει η υπάρχουσα low cost εταιρεία στα Χανιά, ούτε για την προσέλκυση κάποιας άλλης εταιρείας.

Οι ευθύνες του όμως δεν σταματούν εδώ. Ο τομέας του τουρισμού κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Βάμβουκα έχει αφεθεί στην τύχη του, δεν είναι στις προτεραιότητες του. Κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του, παρά τις δεσμεύσεις του, δυστυχώς για τα Χανιά.

Όφειλε ως ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον σε όλα εκείνα τα θέματα που θα βοηθούσαν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας.

Τονίζουμε ότι συμφωνούμε και συντασσόμαστε με το υπόμνημα των φορέων προς την Fraport, όπως αυτό συντάχθηκε κατά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.

Καλούμε τον κ. Βάμβουκα, έστω και την ύστατη ώρα, να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Ο Δήμος μας, αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης. Αυτό πρέπει επιτέλους να το κατανοήσει”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση