Πέντε μήνες πριν τις εκλογές: Μετά τις ασφαλτοστρώσεις, κάνουν “λίφτινγκ” στα πεζοδρόμια

Πέντε μήνες πριν τις εκλογές: Μετά τις ασφαλτοστρώσεις, κάνουν "λίφτινγκ" στα πεζοδρόμια

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα και τον ανάδοχο εργολάβο, στο Δημαρχείο Χανίων η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων οδών παλαιού σχεδίου πόλης, αρχικού προϋπολογισμού 1.130.000 (με ΦΠΑ). Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη.

Στόχος του έργου είναι η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η αντικατάσταση πλακών, η διευκόλυνση των ΑμεΑ με την κατασκευή ραμπών, κ.α.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη μας, με εκτεταμένη ανακατασκευή πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία και γειτονιές, το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων. 

Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς: Πλαστήρα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαριλάου Τρικούπη, Αναπαύσεως, Αποκορώνου, Σολωμού, Χατζηδάκη, κ.α., ενώ σε κάποια σημεία θα γίνουν φυτεύσεις δένδρων, αλλαγή ασφαλτικού και θα τοποθετηθεί φωτισμός.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των πεζοδρομίων, αλλά οι ανάγκες είναι μεγάλες. Η συνέχεια έρχεται με τον μεγάλο άξονα Τζανακάκη – Σκαλίδη, που περιλαμβάνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομο αλλά και με το έργο ανακατασκευής οδοστρωμάτων εντός και εκτός πόλης, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΧ», καταλήγει ο κ. Βάμβουκας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση