Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την αλλαγή έδρας του ΕΝΙSA

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την αλλαγή έδρας του ΕΝΙSA

Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την αλλαγή έδρας του ΕΝΙSA.

Πρόσκληση στο αρμόδιο υπουργείο να συμβάλει ώστε το γραφείο του Οργανισμού να παραμένει στο Ηράκλειο, απευθύνει σε γραπτή του δήλωση ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει τα εξής:

«Η αλλαγή της έδρας του ΕNISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα, που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου, αποτελεί ζήτημα για την Κρήτη που χρόνια τώρα φιλοξενεί τον Οργανισμό, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην ασφάλεια των δικτύων και επικοινωνιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να συμβάλει παράλληλα ώστε το γραφείο του Οργανισμού που παραμένει στο Ηράκλειο να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει συνέδρια και εκδηλώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των δικτύων σε συνεργασία με το ΙΤΕ και θα φέρουν την Κρήτη στο επίκεντρο της πληροφορικής.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας  για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο και για το οποίο χρηματοδοτούμε την κατασκευή νέου βιοκλιματικού κτιρίου που θα στεγάσει τόσο τους 250 μαθητές του, όσο και τους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather