Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, νέος δήμαρχος Χανίων. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, νέος δήμαρχος Χανίων. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ο επόμενος δήμαρχος Χανίων. Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ωστόσο αναδείχθηκε η αποχή που άγγιξε το 55%.

Παρά την ανατροπή που έγινε μεταξύ των δύο γύρων, οι έδρες που καταλαμβάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων έχουν “κλειδώσει” από τον πρώτο γύρο με βάση το αμφιλεγόμενο νέο εκλογικό σύστημα, και έτσι ο κ. Σημανδηράκης θα διοικήσει τον δήμο με τους 9 συμβούλους που εξέλεξε από τον πρώτο γύρο. Κατά συνέπεια για να διοικηθεί σωστά ο δήμος και να λαμβάνονται οι απαιτούμενες αποφάσεις ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να εξασφαλίζει συνεχώς την συναίνεση ακόμη 16 τουλάχιστον συμβούλων. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές, θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να επιτευχθούν οι απαραίτητες συνεργασίες.

Η πρώτη δήλωση του Παναγιώτη Σημανδηράκη, ως νέος δήμαρχος Χανίων

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χανίων, στην πρώτη του δήλωση εμφανίσθηκε ενωτικός και με διάθεση να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους για το καλό των Χανίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, “σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα. Σήμερα νίκησε η τόλμη, σήμερα νίκησε η ελπίδα, σήμερα νίκησαν τα Χανιά. Σήμερα οι πολίτες των Χανίων έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή: να ορίσουμε εμείς την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί τα επόμενα 4 χρόνια ο δήμος Χανίων. Να ορίσουμε εμείς  μια νέα αντίληψη που πρέπει να υπάρξει για τα Χανιά, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για τα Χανιά. Κυρίως έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τη σχέση των πολιτών με τον δήμο Χανίων και να δημιουργήσουμε μια πιο στέρεη και υπερήφανη σχέση”.

Η δήλωση Παπαδογιάννη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο Χανίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Απάντηση τα Χανιά μας» Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Επικοινώνησα με τον κ. Σημανδηράκη και του έδωσα συγχαρητήρια. Του ευχήθηκα  καλή επιτυχία, στο έργο που θα αναλάβει. Πιστεύω ότι θα πορευτεί με σύνεση και αγάπη για τα Χανιά. Δεσμεύθηκα ότι όπως έχω πορευτεί μέχρι σήμερα στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή, θα βοηθήσω εγώ και η ομάδα μου, με όλες τις δυνάμεις για το καλό των Χανίων.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη τις καρδιάς μου, όλους τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σ΄εμάς, αλλά και όλους αυτούς που δεν μας ψήφισαν.  Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω την “ομάδα” μας, τους συνεργάτες μου, όλους τους εθελοντές και την οικογένεια μου. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με την ίδια ευγένεια, αξιοπρέπεια και το μεγάλο πάθος που έχω δείξει μέχρι σήμερα για τα Χανιά μας».

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης

Μια σύντομη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος σημειώνει: “Θα ήθελα, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας», να ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη. Ελπίζω, μέσα από συνθέσεις και δημιουργικό διάλογο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο Δήμο για μας και τα παιδιά μας”.

Ο Τάσος Βάμβουκας

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στην δήλωσή του ανέφερε τα εξής: “Συγχαίρω τον νέο Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, για την εκλογή του.  Του εύχομαι να συνεχίσει με επιτυχία και να εμπλουτίσει το σημαντικό έργο, που έχουμε ξεκινήσει στην παρούσα δημοτική περίοδο, που στην ολοκλήρωσή του θα μεταμορφώσει τα Χανιά.

Οι πολίτες δεν έδωσαν τη δυνατότητα στην Δημοτική μας Αρχή να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο, που σχεδίασε και εκτελεί για τα Χανιά, με εξασφαλισμένα τεράστια για το μέγεθος του Δήμου Χανίων κονδύλια. Αυτό όμως δεν αποτελεί για εμάς εμπόδιο για συνεργασία με βάση τον θεσμικό μας ρόλο, ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία για τα Χανιά. Το μείζον δεν είναι τα πρόσωπα αλλά να υπηρετηθεί το συμφέρον του τόπου μας. Θα είμαστε παρόντες με τη γνώση και την εμπειρία μας να βοηθήσουμε και να εγγυηθούμε τη συνέχεια και την πρόοδο για τα Χανιά και τους ανθρώπους μας”.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather