Ο Ορειβατικός Χανίων στον Βρύσινα και στην πόλη του Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός Χανίων στον Βρύσινα και στην πόλη του Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων σε συνέχεια των θεματικών του εξορμήσεων «Πεζοπορία με ταξίδι στον χρόνο…», διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση για περιήγηση με πεζοπορία σε αρχαιολογικές και ιστορικές γωνιές στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Οι συμμετέχοντες, το πρωί θα πεζοπορήσουν σε χωματόδρομο, από το χωριό Αρμένοι, που βρίσκεται νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο, μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό Ρουσσοσπίτι, ο οποίος χτίστηκε γύρω στο 12ο αιώνα από Βενετούς, όπως μαρτυρούν τα βενετσιάνικα κτίρια του χωριού (καμάρες, αυλόπορτες, βρύσες) και μετά θα αφιερώσουν την υπόλοιπη μέρα στην πόλη του Ρεθύμνου, για να επισκεφτούν το μικρό αλλά άκρως ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο με όλα τα τελευταία ευρήματα από όλο το νομό και να περιηγηθούν για να ανακαλύψουν πολλά άγνωστα σημεία της παλιάς πόλης. Πόσα δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα για τη γειτονική μας πόλη!

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 01/02. Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Σεβαστιάννα Σούκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather