Ο Ορειβατικός Χανίων στην κορυφή Βρύσινας στο νομό Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός Χανίων στην κορυφή Βρύσινας στο νομό Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή του Βρύσινα, υψ. 858 μέτρα, στο γειτονικό νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει λίγο πριν τους Αρμένους Ρεθύμνου, κοντά στο ύστερο μινωικό νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή και θα γίνει σε χωματόδρομους και μονοπάτια, τμήματα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν να περπατούν σε ανηφορικό χωματόδρομο και μετά από λίγο θα χωριστούν σε δύο ομάδες, η μία θα συνεχίσει για την κορυφή περπατώντας σε χωματόδρομο και μονοπάτι και η άλλη μέσω απότομου ανηφορικού μονοπατιού θα προσεγγίσει την κορυφή από την άλλη πλευρά της.  Οι συμμετέχοντες, από την κορυφή του Βρύσινα, που έχει εντοπιστεί πιθανώς το σημαντικότερο Μινωικό Ιερό Κορυφής της Δυτικής Κρήτης, και υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την θέα περιφερειακά προς τον κάμπο του Ρέθυμνου και όλη την βόρεια ακτογραμμή του. Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 5½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 29/11. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Κάτσικας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather