Ο Ορειβατικός στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

Ο Ορειβατικός στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει εύκολη διάσχιση σε αργούς ρυθμούς, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο δασωμένα φαράγγια του νομού μας, στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης στην επαρχία Σελίνου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει λίγο μετά το χωριό της Αγίας Ειρήνης Σελίνου, που βρίσκεται στην δυτική άκρη των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, από όπου οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν σε καλογραμμένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και στην ομαλή κοίτη του φαραγγιού, για να καταλήξουν στην έξοδο του, από όπου θα πάνε οδικώς στο όμορφο παραλιακό χωριουδάκι της Σούγιας για μπάνιο και ξεκούραση.

Η διαδρομή μέσα στο μοναδικό σε βλάστηση φαράγγι είναι πανέμορφη, κινείται παράλληλα με τον Αγιερηνιώτη ποταμό, ανάμεσα από πλατάνια, πεύκα και πικροδάφνες, έχει σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της και η διάρκεια της είναι περίπου 5 ώρες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η εξόρμηση αυτή είναι για αρχάριους πεζοπόρους και για παιδιά με τους γονείς τους, που θα ήθελαν να πεζοπορήσουν για πρώτη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 07/06. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Κάτσικας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather