Ο Ορειβατικός στο Σπήλαιο των Καμαρών στον Ψηλορείτη

Ο Ορειβατικός στο Σπήλαιο των Καμαρών στον Ψηλορείτη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στο Σπήλαιο των Καμαρών, γνωστό κι ως Καμαραϊκό Σπήλαιο, που βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο περίπου 1.700 μέτρων, στο νομό Ηρακλείου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. Η πολύωρη πεζοπορία για την προσέγγισή του, θα ακολουθήσει την διαδρομή Οροπέδιο Νίδας – Καμαραϊκό Σπήλαιο – Καμάρες, η οποία ελίσσεται στις πλαγιές του όρους Σωρός, βορειοανατολικά του χωριού Καμάρες. Το σπήλαιο δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό από σπηλαιολογική άποψη, λόγω φτωχού σπηλαιοδιάκοσμου, αλλά τα μινωικά ευρήματα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, το καθιστούν ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια της αρχαιότητας στην Κρήτη. Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 7 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 21/09. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Κάτσικας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση