Ο Ορειβατικός στην κορυφή Τζελιάς στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Τζελιάς στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μόνο για τα μέλη του διήμερη χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στα κεντρικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει πολύωρη ανάβαση στην κορυφή Τζελιάς, υψ. 2.093 μέτρα, στην επαρχία Κυδωνίας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019. Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από την τοποθεσία Κακοπέρατο πάνω από το Θέρισο Κυδωνίας, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στην τοποθεσία Πλακοσέλι, όπου θα διανυκτερεύσουν στο ύπαιθρο σε αντίσκηνα με ατομικά εφόδια. Την Κυριακή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί πολύωρη χειμερινή ανάβαση στην όμορφη αυτή κορυφή της οροσειράς μας, από όπου οι συμμετέχοντες θα αγναντέψουν σε όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας και τα κατάλευκα Λευκά Όρη. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν) και έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες πολύωρες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, ζεστά ρούχα με σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου, ώρα 09:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 07/02. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Στυλιανός Παπουτσάκης και Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, την Πέμπτη 07/02 το βράδυ στις 21:00 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης αυτής.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather