Ο Ορειβατικός στην κορυφή Τίμιος Σταυρός στον Ψηλορείτη

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Τίμιος Σταυρός στον Ψηλορείτη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μόνο για τα μέλη του διήμερη ορειβατική εξόρμηση στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στον Ψηλορείτη, στην επιβλητική και άγρια κορυφή Τίμιος Σταυρός, υψ. 2.454 μέτρα, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019. Η προσέγγιση στο βουνό θα γίνει από το ορεινό χωριό Κουρούτες, στην επαρχία Αμαρίου, από όπου οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την τοποθεσία Τουμπωτός Πρίνος, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου, που θα γίνει η διανυκτέρευση.

Η πραγματοποίηση της ανάβασης στην κορυφή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία στην κίνηση σε χιονούρες και έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες πολύωρες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, ζεστά ρούχα με σκούφο και γάντια, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 14:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 20/06. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather