Ο Ορειβατικός στην κορυφή Σπαθί στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Σπαθί στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μόνο για τα μέλη του διήμερη πολύωρη χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στα κεντρικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Σπαθί, υψ. 2.046 μέτρα, στην επαρχία Κυδωνίας, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου 2019.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το ορεινό χωριό Κάμποι Κεραμειών, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν από το μονοπάτι στο καταφύγιο του Συλλόγου στην τοποθεσία Βόλικα, όπου θα διανυκτερεύσουν.

Την Κυριακή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί χειμερινή ανάβαση στην όμορφη αυτή κορυφή της οροσειράς μας με την υπέροχη θέα σε όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν) και έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες πολύωρες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, ζεστά ρούχα με σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 12:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 11/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Αλέξανδρος Αλεξίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση