Ο Ορειβατικός στην κορυφή Μελινταού

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Μελινταού

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση για ρομαντικές ψυχές με γερά πόδια, για να πραγματοποιήσει ανάβαση υπό το φως του φεγγαριού, στην φημισμένη κορυφή των Λευκών Ορέων Μελινταού, υψ. 2.133 μέτρα, που έχει υπέροχη θέα στο φαράγγι της Σαμαριάς, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου 2020. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το οροπέδιο Ομαλού στην επαρχία Κυδωνίας, από όπου θα ανέβουν στο καταφύγιο του Συλλόγου στην τοποθεσία Καλλέργη, όπου θα γίνει η διαμονή.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την ανάβαση για την κορυφή αργά το βράδυ, παρέα με το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, να φέγγει την στράτα τους, από όπου θα επιστρέψουν το πρωί, για να ξεκουραστούν στο καταφύγιο, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, που θα επιστρέψουν με εύκολη κατάβαση στο Ξυλόσκαλο Ομαλού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα), να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), φακό κεφαλής και τα ατομικά τους εφόδια διανυκτέρευσης, ζεστό αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, σκούφο και γάντια, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

    Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή, καθώς και κατά την διαμονή στο καταφύγιο, θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 15:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 31/07. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Χριστόφορος Μπαλαδήμας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather