Ο Ορειβατικός στην κορυφή Κουρούπα στο νομό Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Κουρούπα στο νομό Ρεθύμνου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, στην διαδρομή Κάνεβος – κορυφή Κουρούπα, υψ. 1.001 μέτρα – Κοξαρέ, στην  επαρχία Αγίου Βασιλείου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το χωριό Κάνεβος, που βρίσκεται νότια του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 438 μέτρων, από όπου θα προσεγγίσουμε τους πρόποδες του όρους Κουρούπα και θα ανέβουμε χωρίς μονοπάτι στην κορυφή σε υψ. 1001 μέτρα. Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική και προς τις δύο μεριές, νότια αντικρίζουμε όλη την ακτογραμμή του νομού, τα νησάκια Παξιμάδια και τις παραλίες Δριμισκιανό αμμούδι, Δαμνόνι, Σχοινάρια, Αμμούδι, Πλακιά, Σούδα Πλακιά και προς τα βόρεια πολλούς αγροτικούς οικισμούς.

Μετά από ολιγόλεπτη στάση για να απολαύσουμε το τοπίο, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν την πορεία στην κορυφογραμμή για να φτάσουν σε σημείο με ωραία θέα, όπου θα σταματήσουν για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα περπατήσουν σε κατηφορικό αγροτικό δρόμο, με προορισμό το χωριό Κοξαρέ, όπου θα είναι και ο τερματισμός την διαδρομής! Η πεζοπορία είναι μέτριας δυσκολίας και έχει διάρκεια περίπου 5 με 6 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16/11. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση