Ο Ορειβατικός για δύο μέρες στις κορυφές Κάστρο και Φανάρι στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός για δύο μέρες στις κορυφές Κάστρο και Φανάρι στα Λευκά Όρη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του διήμερη χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στα βορειοανατολικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στις κορυφές Κάστρο, υψ. 2.218 μέτρα και Φανάρι, υψ. 2.190 μέτρα, στην επαρχία Σφακίων, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020. Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από την γειτονιά Αμμουδάρι στο οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν από το μονοπάτι Ε4 στο καταφύγιο του Συλλόγου στην τοποθεσία Ταύρη, όπου θα διανυκτερεύσουν.

Την Κυριακή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί πολύωρη χειμερινή ανάβαση στις όμορφές αυτές κορυφές της οροσειράς μας, από όπου θα αγναντέψουν σε όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας και τα κατάλευκα κεντρικά Λευκά Όρη. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 12:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 24/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Εμμανουήλ Μαλεκάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather