Ο Ορειβατικός από το Ελαφονήσι στο Κεδρόδασος και στην Παλαιόχωρα Σελίνου

Ο Ορειβατικός από το Ελαφονήσι στο Κεδρόδασος  και στην Παλαιόχωρα Σελίνου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στα νοτιοδυτικά του νομού μας, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην διαδρομή Ελαφονήσι – Κεδρόδασος – Άγιος Ιωάννης – παραλία Αρχαίας Βγέννας – Κριός Κουντούρας Παλαιόχωρας, στην επαρχία Σελίνου, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018. Η πεζοπορία είναι εύκολη σε καλογραμμένο μονοπάτι, που ελίσσεται για πολύ ώρα κοντά στην ακτογραμμή, τμήμα του παραλιακού μονοπατιού Ε4, το οποίο είναι βατό, χωρίς μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής αυτής, χωρίς την πολυκοσμία της καλοκαιρινής περιόδου και θα δουν ωραίες εικόνες προς το καταγάλανο Λιβυκό πέλαγος. Την Κυριακή, μετά την πεζοπορία, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει συντήρηση της σηματοδότησης σε αυτό το τμήμα του μονοπατιού Ε4, θα καταλήξουμε στην όμορφη κωμόπολη της Παλαιόχωρας για απογευματινή ξεκούραση.  Η πεζοπορία θα έχει συνολικά διάρκεια και τις δύο ημέρες, περίπου 5½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), τα ατομικά τους εφόδια για την διανυκτέρευση στο Κεδρόδασος, αντιανεμικό μπουφάν, ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 15:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 05/10. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Σταύρος Μπαδογιάννης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση