Ο Ορειβατικός από τους Παράνυμφους στην Μονή Κουδουμά στα Αστερούσια Όρη Ηρακλείου

Ο Ορειβατικός από τους Παράνυμφους στην Μονή Κουδουμά στα Αστερούσια Όρη Ηρακλείου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στα Αστερούσια Όρη, σε ένα ξεχωριστό τοπίο στα νότια του νομού Ηρακλείου, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το χωριό Παράνυμφοι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 515 μέτρων, από όπου οι συμμετέχοντες θα κατέβουν στην φιλόξενη Μονή Κουδουμά, την οποία θα επισκεφθούν και από εκεί θα συνεχίσουν σε παραλιακό μονοπάτι, θα περάσουν από το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου, για να καταλήξουν στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, κάτω από τα Καπετανιανά, όπου θα επιστρέψουν οδικώς με φορτηγάκια. Η διαδρομή αυτή, έχει στην αρχή 2,5 χλμ χωματόδρομο και μετά είναι σε καθαρό κατηφορικό μονοπάτι μέχρι τη Μονή Κουδουμά, ενώ μετά έχει κάποια κομμάτια μονοπατιού με μικρές ανηφοριές και κατηφοριές, μέχρι τον τερματισμό στον Άγιο Ιωάννη. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 7 με 8 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 06:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 15/06. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Δημήτριος Κουρασμενάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση